حسگر تصویر بخشی از دوربین مداربسته است که نوری را که به لنز دوربین برخورد می‌کند را می‌گیرد و آن را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند . دو نوع حسگر تصویر در دوربین های نظارت وجود دارد، سنسور تصویر CCD و CMOS

حسگرهای تصویر چگونه کار می کنند؟

همانطور که نور از لنز دوربین شما عبور می کند، به سنسور تصویر برخورد می کند. این حسگر از تعداد زیادی پیکسل های حساس به نور ساخته شده است . (هر هر یک از خانه های کوچک حساس به نور در واقع یک پیکسل از یک فایل ویدیوی را تشکیل می دهند)، و میزان نور در هر خانه مجزا تعیین می‌کند که در هر پیکسل ویدیوی شما چقدر نور داشته باشد. و بخش های مختلف تاریک و روشن پیکسل ها باهم منسجم شده و یک تصویر ویدیویی را ایجاد میکنند.

هر CCD از میلیون ها فتو دیود ایجاد شده است. این نقاط در واقع سنسورهای حساس به نوری هستند که اطلاعات نوری را به یک سیگنال لکتریکی تبدیل میکند. تکنولوژی مورد استفاده در ساخت CMOS همان تکنولوژی است که در سراسر جهان برای ساخت  ریزپردازنده و حافظه مورد استفاده قرار میگیرد.

سنسور سیموس

برای دوربین های IP دو نوع حسگر تصویر وجود دارد:

سنسورهای تصویر CCD  بیش از 30 سال است که وجود دارند و اغلب در مدل‌های قدیمی‌تر دوربین‌ها یافت می‌شوند.

سنسورهای تصویر CMOS (نیمه‌هادی اکسید فلزی مکمل) از فناوری جدیدتری برای ضبط تصاویر با وضوح HD وبالاتر استفاده می شود ، سنسورهای تصویر CMOS در اکثر دوربین‌های جدید وجود دارد.

 مزایا و معایب دوربین امنیتی سنسور CCD

CCD مخفف عبارت charged-coupled device است. در یک دوربین  امنیتی CCD، پیکسل ها با خازن های فلزی-اکسید-نیمه هادی تشکیل شده است.

دوربین های امنیتی با سنسور CCD دارای WDR (بازه دینامیکی گسترده) هستند، بنابراین دوربین های امنیتی با این نوع سنسورهای تصویر در شرایط نور کم عملکرد بسیار خوبی دارند.

دوربین‌های امنیتی CCD معمولاً در مقایسه با دوربین‌های CMOS کمتر تحت تأثیر مشکلات مختلف مانند لرزش تصویر قرار می‌گیرند،

نقاط قوت سنسور ccd

.عملکرد خوب در شرایط نور کم
.WDR خوب
.کمتر مستعد اثر ارتعاش است
.نویز پایین
.حساسیت بالا
.کیفیت بالا

نقاط ضعف:

.مصرف برق بالا
.نرخ فریم آهسته
.قیمت بالا

اگر قصد خرید یک سیستم نظارتی خوب دارید لطفا این مقاله را به دقت مطالعه کنید .

سنسور تصویر دوربین مداربسته  CMOS در مقابل CCD  کدام بهترین است ؟

هزاران سوال در مورد دوربین امنیتی CMOS و سنسور تصویر CCD ممکن است برای شما پیش بیاید، مهم نیست، همین الان یک نفس عمیق بکش. پس از خواندن مطالب زیر، هر آنچه در مورد دوربین های امنیتی CMOS و سنسورهای تصویر CCD نیاز دارید، دریافت خواهید کرد.

سنسور تصویر CMOS می تواند مستقیماً سیگنال فوتوالکتریک را به سیگنال دیجیتال تبدیل کند. نرخ فریم و سرعت پردازش این سنسور در مقایسه با سنسورهای CCD بسیار سریع است.

ولی پردازش تصویر و تبدیل فوتو الکتریک ها به سیگنال دیجیتال در سنسور ccd در خارج از سنسور اتفاق می افتد بنابر این این سنسور ها زمان بیشتری برای پردازش نیاز دارند و انرژی بیشتری مصرف می کنند.

سنسور تصویر

سنسورهای تصویر CMOS قادر به ادغام انواع مختلف برنامه ها در یک تراشه  هستند، و همچنین به پهنای باند کمتری نیاز دارند. ولی از سوی دیگر، سنسورهای تصویر CCD  برای تقویت و تبدیل به سیگنال دیجیتال به مدار داخلی مجزا و عناصر خارجی نیاز دارند.به همین دلیل ایجاد گرما  و مصرف برق در سنسور های ccd بسیار زیاد است.

 

فرق ccd , cmos

 

در یک کلام:

دوربین‌های مداربسته  با سنسورهای تصویر CMOS، فریم بسیار بالاتری را ارائه می‌دهند و انرژی کمتری مصرف می‌کنند و در مقایسه با  سنسورهای تصویر CCD، صرفه‌جویی بیشتری در هزینه‌ها دارند.

مقایسه کیفیت تصویر دو سنسور CCD و CMOS

دوربین‌های امنیتی با سنسورهای تصویر CCD معمولاً تصاویر، عکس‌ها یا فیلم‌هایی با وضوح بالاتر ارائه می‌دهند.

با این حال، با توسعه فناوری در دوربین‌های مداربسته ،کیفیت در دوربین های تحت شبکه (IP) با سنسور CMOS میتواند با CCD برابری کند.

برای مثال، سنسورهای تصویر CMOS در زوم اپتیکال می‌توانند حتی تصاویر و فیلم‌های واضح‌تری نسبت به سنسورهای تصویر CCD ارائه دهند.

مقایسه سنسور های CCD و CMOS در نور کم و از لحاظ نویز تصویر 

حسگرهای تصویر CCD  کمتر مستعد اعوجاج تصویر هستند. بنابراین سنسورهای تصویر CCD  حساسیت طیفی بالاتری نسبت به نور دارند و نویز بسیار کمتری نسبت به دوربین‌های امنیتی CMOS تولید می‌کنند.

QE (بازده کوانتومی) معیاری است که نشان می‌دهد دوربین امنیتی CMOS و سنسور تصویر CCD چقدر نور (فوتون) را به سیگنال دیجیتال (الکترون) تبدیل می‌کند. هرچه تعداد الکترون های پیکسل در طول دوره ادغام حسگر تصویر دوربین بیشتر باشد، حسگر حساس تر است.

با این وجود با توجه به پیشرفت دوربین های مداربسته سنسور تصویر CMOS از لحاظ حساسیت نور حتی از سنسور CCD پیشه گرفته است.

هنگام مقایسه دوربین های امنیتی CMOS و CCD در حساسیت و نویز، گفتن اینکه چه کسی برنده واقعی خواهد بود دشوار است. با این حال، بر اساس فناوری فعلی و عملکرد کلی، دوربین‌های امنیتی CCD در این مورد برنده هستند. (این شاید یک پیروزی موقت باشد)

حال چه زمانی از CCD و چه زمانی CMOS استفاده کنیم ؟

بر اساس اطلاعات فوق در مورد سنسورهای  CMOS و CCD و مقایسه دقیق دو نوع سنسور تصویر، می توانید متوجه شوید که هر نوع سنسور تصویر مزایا و معایب خاص خود را دارند.

در حالت واقعی و عملی ، برنده قطعی در این نبرد وجود نخواهد داشت.  اینکه چه دوربینی را انتخاب کنید به برنامه خاص شما با دوربین ها و سیستم های امنیتی شما خلاصه می شود.

1. زمانی که می خواهید دوربین های امنیتی خود را در محیط های تاریک نصب کنید، می توانید دوربین های امنیتی با سنسورهای تصویر CCD را انتخاب کنید.

2. از دوربین های امنیتی CMOS می توانید در محیط های مخفی استفاده کنید.  زیرا ابعاد سنسورهای تصویر CMOS می تواند بسیار کوچک باشد.

3. هنگامی که اینترنت شما به اندازه کافی خوب نیست، دوربین های امنیتی CMOS را انتخاب کنید. این دوربین ها نرخ فریم بالایی را ارائه می‌کنند که پهنای باند زیادی را نیاز ندارند.

4-دوربین های با سنسور cmos دارای مصرف برق بسیار پایینی هستند

 

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید